Dingen die handig zijn om te weten

Betaling: De basisprijs of een afgesproken voorschot dient ten laatste op de dag zelf voor de shoot betaalt te worden. Dit kan cash of via de bankcontact app op uw smartphone.  Voorschotten, bijbestellingen en de volledige betaling kunnen overgeschreven worden op BE89734047333985 De bestelling zal dan verstuurd worden op het moment dat de betaling ontvangen is. Het factuur wordt eveneens per mail verstuurd. Alle prijzen zijn inclusief BTW.   

Wat doe ik aan: Als het om een zwart/wit reportage shoot gaat dan maken de kleuren niet zoveel uit maar is vooral de pasvorm belangrijk. Als jullie met meer dan 1 persoon een shoot geboekt hebben probeer dan de kleuren op elkaar af te stemmen. Dit wil niet zeggen dat je moet gaan twinnen maar probeer in hetzelfde kleurenpalet te blijven. Via google kan je hopen informatie vinden over welke kleuren bij mekaar passen. Vooral iets waar jij je goed in voelt en dat ook uitstraalt. Maar durf te durven je boekt niet elke week een fotoshoot. Voor zwangere vrouwen zijn de overdreven lange flowy kleren altijd een idee. Deze zijn goedkoop te verkrijgen via wish etc.   

Wat doe ik niet aan: Een grote nogo zijn fluo kleuren, tekst, logo’s en de meeste opvallende prints. Deze gaan al snel de aandacht opslorpen en met elkaar vloeken. Als je voor wit gaat ga dan ofwel voor wit wit, of voor off white. Maar combineer de twee niet. De off white gaat er dan snel als vuil uitzien.  Het mooiste is om de kleuren simpel en natuurlijk te houden. Voor buitenshoots is het altijd zeer mooi om een beetje in de bohemian style te gaan. Of misschien jij wel diegene zijn zonder schoenen. Probeer je identiteit en je dromen te laten zien in wat je aan hebt. Bij de meeste shoots kan je ter plekke ook nog van kleren veranderen moest het niet werken. Maar laagjes werken nog beter zo kan je zonder om te kleden toch verschillende looks verkrijgen. Bijpassende accessoires zijn altijd welkom.   

Een fotoshoot buiten: De meeste mensen denken dan meteen dat er stralende zon nodig is. Niets is minder waar. Als het stralende zon is moeten we sowieso schaduw opzoeken om sterke schaduwen en overbelichting te vermijden. Bewolkte dagen zijn dus ook perfect. Enkel regen kan lastig zijn. Maar een mooie paraplu kan de foto’s dan ook weer uniek maken. Bij echt guur weer verzetten we als jullie niet van stormachtige foto(s houden.  

Foto of locatie ideeën: Als je foto ideeën hebt of bepaalde poses zeker wil uitproberen stuur ze dan op voorhand even een foto door. De meeste dingen mits het binnen mijn stijl past zijn zeker mogelijk. Locaties kunnen ook op voorhand besproken worden. Op Pinterest kan je vele leuke ideeen vinden. Stuur me gerust door wat in jullie opkomt.   

Aflevering van de foto’s: Als je een pakket hebt met een vast aantal foto”s . Danzal je eerst de fotos  minimum bewerkt doorgestuurd krijgen via een een interne link waar je de foto’s kan selecteren. Daarna zal ik de foto’s verder nakijken en bewerken en zal je de gekozen bewerkte foto’s in hoge resolutie toegestuurd krijgen.  Bij de geboorte en afscheid reportage zullen alle foto’s in zwart wit bewerkt worden. op enkele uitzonderingen na.  Bij de overige shoots zal het vooral kleur zijn en krijg je in de meeste gevallen de zwart wit versie’s gratis bij.  Bijbestellen van fotos buiten u pakket kunnen aan 12 euro per foto. Wil je hem enkel in lage schermresolutie. Dus niet om te printen dan is het 8 Euro per foto.   

Bewerkings en Stijl: De stijl waarin de foto’s bewerkt worden is de stijl van de fotos die op mijn site en social media te zien zijn. Ik hou van natuurlijke kleuren, natuurlijke poses, veel gevoel, spontaniteit en een tikkeltje anders.     

Foto’s manipuleren/extreme bewerkingen/Beauty bewerkingen: In principe doe ik dit niet. Ik vind natuurlijk ogende foto’s het mooiste.  Moest je toch special requests hebben dan kan dit zo ver mijn kunnen gaat aan 15euro per foto extra.   

Foto’s bijbestellen: Foto’s kunnen bijbesteld worden. Bij sommige formules zijn alle foto’s ingegrepen. Bij andere zijn er een bepaald aantal foto’s inbegrepen. Per extra foto in hoge resolutie is het 12 euro per foto. Wil je hem enkel in lage schermresolutie.  

Prints Bestellen: Ik kan voor jullie prints bestellen die rechtstreeks bij jullie thuis geleverd zullen worden. Deze prints zijn van professionele kwaliteit. En zo ben je zeker dat de kleuren etc ook in ere gehouden worden.  Contacteer me voor prijzen.   

Zelf Prints bestellen:  Als je hoge resolutie beelden hebt besteld kan je ook zelf prints bestellen. Als je dit doet moet je wel met enkele dingen rekening houden. Als je bij een kruidvat of hema gaat bestellen dan zal het resultaat te wensen over laten. Kies voor een misschien iets duurdere maar betere print service.  Gerbruik alleen de hoge resolutie bestanden Zie dat de autocorrect of kleurencorrector afgevinkt is anders zul je hele andere kleuren en overbewerkte foto’s krijgen.  Foto’s en kleuren komen het beste over op matte/lustre prints.